Malzemeler: İsteğe göre bir miktar laz lahanası
3 adet soğan
1 çay bardağı mısır yarması
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı bulgur
Maydanoz, nane
Salça, tereyağı
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı bulgur
Maydanoz, nane
Salça, tereyağı
Yapılışı: Bir tencereye su koyuyoruz ve kaynamaya başlayınca lahananın yapraklarını içine koyup biraz ezilinceye kadar haşlıyoruz. Haşladığımız lahana yapraklarını bir kenara alıp soğumasını bekliyoruz. O sırada başka bir tencerenin dibinde yağı eritiyoruz, soğanı salça ile birlikte kavuruyoruz üzerine pirinci, yarmayı ve bulguru da ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Üzerine maydanozu, baharatları da isteğe göre koyuyoruz bir miktar su ile pirinci biraz pişmeye bırakıyoruz.Yaprakları sarmak için küçük küçük parçalara ayırıyoruz. İç harcını isteğe göre lahananın içine koyup sarıyoruz ve tencereye diziyoruz. Tencerenin çok üzerine çıkmayacak şekilde su koyuyoruz ve pişiriyoruz. Yoğurt ile servisi çok lezzetli oluyor. Afiyet olsun… J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder