22 Mart 2014 Cumartesi

KANDİL SİMİDİ

Malzemeler:    4 su bardağı un
                        1 çorba kaşığı toz şeker
                        1 çay bardağı süt
                        1 çay bardağı sıvıyağ
                        Yarım paket yaş maya
                        1 çorba kaşığı toz şeker
                        1 yumurta                    
                        2 çorba kaşığı tereyağı
                        1 çorba kaşığı mahlep
                        Su, tuz

Üzeri için:      2 çorba kaşığı pekmez  
                       Susam, su


Yapılışı:         Unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu, toz şekerini, mahlebi ekliyoruz ve ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine zeytin yağını ve sütünü döküyoruz. Yumurtasını kırıyoruz. Erittiğimiz tereyağını koyuyoruz. Biraz ılık su dökerek yoğuruyoruz. Hamurdan yuvarlak bezeler alıp yuvarlıyoruz ve simit şeklini veriyoruz. Hamuru önce pekmezli suya sonra da susama batırıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz. Tepside mayalandırdıktan sonra önceden ısınmış fırında pişiriyoruz.
Afiyet Olsun... J












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder