11 Eylül 2014 Perşembe

TRABZON KAYGANASI

Malzemeler:     1 su bardağı süt
                         1 adet yumurta
                         1,5 yemek kaşığı mısır unu
                         3-4 kaşık buğday unu
                         Maydanoz
                         Tuz, kimyon, pul biber


Yapılışı:          Yumurta ve sütü çırpıyoruz. Ardından maydanoz ve baharatları ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Unu ve tuzu da ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. Tavada yağı kızdırıyoruz ve üzerine kepçe ile karışımdan döküyoruz. Kısık ateşte her tarafı kızarana kadar altlı üstlü kayganamızı kızartıyoruz. Sonrasında dilimleyip servis ediyoruz. Bu malzemeler bir kaygana tarifi için. Fazlasını yapmak isteyenler yumurta ve süt miktarını artırabilir.  Afiyet olsun... J















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder