21 Temmuz 2014 Pazartesi

İÇLİ PİDE (TRABZON)

Malzemeler:     Buğday unu
                         Buğday ununun yarısı kadar mısır unu
                         1 paket yaş veya kuru maya
                         Bir miktar laz lahanası veya pazı
                        1 kase haşlanmış kuru fasülye veya barbunya
                        1 yemek kaşığı tereyağ, sıvıyağ
                        2 yemek kaşığı salça
                        2 adet kuru soğan
                        Pul biber, tuz, su…


Yapılışı:      Göz kararı yapacağımız miktara göre buğday ununu bir kaba alıyoruz ve yarısı kadarda mısır unu ekliyoruz. Maya, tuz ve biraz su katarak ne kuru ne de sulu olacak şekilde bir hamur yoğuruyoruz. Hamuru mayalanması için bir kenarda bekletiyoruz. 2 adet kuru soğanı bir tencerede yağla kavuruyoruz. Üzerine salçayı ekliyoruz. Daha önceden yıkayıp, doğrayıp, haşladığımız laz lahanası yapraklarını veya pazıyı tenceredeki soğanların üzerine boşaltıyoruz. Baharatları ve fasülyeyi de ekleyip iyice kavuruyoruz. Mayalanmış hamurdan avcumuza bir miktar alıyoruz ve tavada kızdırdığımız yağın üzerine koyuyoruz. Elimizi sürekli soğuk suya batırarak hamuru tavanın tabanına ince bir şekilde yayıyoruz. İyice yaydıktan sonra hamurun ortasına hazırladığımız içten bir miktar koyuyoruz ve hamurun kenarlarını üste katlıyoruz ortadaki iç kapanınca ıslak elimizle hamurun üzerine iyice bastırıp tavaya yayıyoruz. Arkasını ve önünü ağır ateşte iyice kızartıyoruz. Afiyet olsun... :)









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder