Malzemeler: Buğday unu
Buğday ununun yarısı kadar mısır unu
1 paket yaş veya kuru maya
Bir miktar laz lahanası veya pazı
1 kase haşlanmış kuru fasülye veya barbunya
1 yemek kaşığı tereyağ, sıvıyağ
2 yemek kaşığı salça
2 adet kuru soğan
Pul biber, tuz, su…
Yapılışı:
Göz kararı yapacağımız miktara göre buğday ununu bir kaba alıyoruz ve
yarısı kadarda mısır unu ekliyoruz. Maya, tuz ve biraz su katarak ne kuru ne de
sulu olacak şekilde bir hamur yoğuruyoruz. Hamuru mayalanması için bir kenarda
bekletiyoruz. 2 adet kuru soğanı bir tencerede yağla kavuruyoruz. Üzerine salçayı
ekliyoruz. Daha önceden yıkayıp, doğrayıp, haşladığımız laz lahanası
yapraklarını veya pazıyı tenceredeki soğanların üzerine boşaltıyoruz.
Baharatları ve fasülyeyi de ekleyip iyice kavuruyoruz. Mayalanmış hamurdan
avcumuza bir miktar alıyoruz ve tavada kızdırdığımız yağın üzerine koyuyoruz.
Elimizi sürekli soğuk suya batırarak hamuru tavanın tabanına ince bir şekilde
yayıyoruz. İyice yaydıktan sonra hamurun ortasına hazırladığımız içten bir
miktar koyuyoruz ve hamurun kenarlarını üste katlıyoruz ortadaki iç kapanınca
ıslak elimizle hamurun üzerine iyice bastırıp tavaya yayıyoruz. Arkasını ve
önünü ağır ateşte iyice kızartıyoruz. Afiyet olsun... :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder