Malzemeler: 1 su
bardağı kırmızı mercimek
2
adet soğan
2
yemek kaşığı salça
2
yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı
köftelik bulgur
Tuz,
tereyağı, baharat
Yapılışı: Orta
boy tencereye yağı ve ince kıyılmış soğanları koyuyoruz. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Ardından salçayı ekliyoruz
unla birlikte kavuruyoruz. Ardından köftelik bulguru, pirinci, mercimeği de
ekliyoruz ve biraz ılık su koyuyoruz. Kısık ateşte çırpı yardımıyla
karıştırıyoruz. Altına yapışmaması için kaynayana kadar karıştırıyoruz. Suyunu çektikten sonra kaynatmış olduğumuz sudan ilave
ediyoruz. En son baharatları atıp servis ediyoruz. Afiyet olsun… J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder