13 Ocak 2014 Pazartesi

EZOGELİN ÇORBA


Malzemeler:    1 su bardağı kırmızı mercimek
                        2 adet soğan
                        2 yemek kaşığı salça
                        2 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı köftelik bulgur
                       Tuz, tereyağı, baharat

Yapılışı:          Orta boy tencereye yağı ve ince kıyılmış soğanları koyuyoruz. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Ardından salçayı ekliyoruz unla birlikte kavuruyoruz. Ardından köftelik bulguru, pirinci, mercimeği de ekliyoruz ve biraz ılık su koyuyoruz. Kısık ateşte çırpı yardımıyla karıştırıyoruz. Altına yapışmaması için kaynayana kadar karıştırıyoruz. Suyunu çektikten sonra kaynatmış olduğumuz sudan ilave ediyoruz. En son baharatları atıp servis ediyoruz. Afiyet olsun… J





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder