15 Haziran 2013 Cumartesi

ÇÖREKOTLU KURABİYE

Malzemeler:   1 paket margarin
1 tane yumurta
                        1 çay bardağı sıvıyağ
                        4 tatlı kaşığı şeker
                        1 tatlı kaşığı tuz         
                        Yarım limonun suyu
                        1 paket kabartma tozu
                        1 paket çörek otu

Yapılışı:         
1 paket margarini ocakta sıvı hale getirip soğumaya bırakıyoruz. 1 yumurtanın 
 beyazını geniş bir kaba kırıyoruz sarısını üzerine sürmek için ayrı bir kaseye  
 koyuyoruz. Erittiğimiz margarini yumurtayı kırdığımız kaba koyuyoruz.
 Üzerine sıvıyağı, şekeri, limon suyunu, tuzu, kabartma tozunu, bir paket
 çörekotunu ve biraz un koyarak yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamına gelene
 yoğuruyoruz. Hamurları ceviz büyüklüğünde koparıp sigara böreği şeklinde
 rulo haline getiriyoruz. Bıçak ile baklava dilimi şeklinde keserek tepsiye
 yerleştiriyoruz. Üzerine yumurta sarısını sürüp önceden 170 derece ısıtılmış
 fırında 15 dakika pişmeye bırakıyoruz. Fazla pişmemesi gerekiyor.
Pembeleşince alırsanız ağızda dağılan bir kıvam olur. Afiyet olsun…





2 yorum:

  1. Tadı çok güzel oluyor bu kurabiyenin.

    YanıtlaSil
  2. Başlıkların rengi sarı olduğu için iyi görünmüyor ama.

    YanıtlaSil