Malzemeler: 1 su bardağı pirinç
İsteğe göre bir miktar pazı
1 adet yumurta
1 adet yumurta
3 su bardağı un
Yarım paket toz maya
Yağ, tuz, su ve biraz yoğurt
Yarım paket toz maya
Yağ, tuz, su ve biraz yoğurt
Yapılışı: Öncelikle bir tencereye isteğe göre sıvıyağ veya tereyağ koyuyoruz. Üzerine pirincimizi döküyoruz. Biraz üzerine çıkacak şekilde suyu da ilave ederek pirinç pilavı pişiriyoruz. Diğer yandan pilav pişerken unu bir kaba koyuyoruz üzerine tuz ve mayayı ilave ediyoruz ılık su yardımıyla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Hamurları yuvarlak eşit parçalara bölüyoruz ve oklava yardımıyla ince bir şekilde açıyoruz. Aldığımız pazıları güzelce yıkıyoruz, doğruyoruz ve tuz yardımıyla ezerek yeşil suyunu akıtıyoruz. Daha sonra bu pazıları pirinç pilavına katıyoruz ve iyice harmanlıyoruz. Masada açtığımız yuvarlak hamurun her tarafına eşit şekilde iç harcımızı yayıyoruz. Uç tarafından sarmaya başlıyoruz iki, üç kere döndükten sonra bıçak yardımıyla kesiyoruz ve burarak tavaya ya da tepsiye ortadan başlayarak koyuyoruz. Her sarma işleminden sonra hamuru içteki hamurun dışına doğru sarıyoruz. Bu işlem hamur tepsiyi doldurana kadar devam ediyor. İstersek hamurları içten başlayarak burmalı şeklinde sarıp tavada da kızartabiliriz. Tamamladığımız tepsiyi fırına veriyoruz. Üzeri biraz kızardıktan sonra bir yumurta ve bir miktar yoğurt karışımını da hamurun üstüne yayarak daha yumuşak bir kıvam elde edebiliriz. Burmalıların bir kısmını da tavada yağla kızartabiliriz. Afiyet olsun… J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder