19 Haziran 2013 Çarşamba

TRABZON ZİLİKTARI



Malzemeler:    2 adet yumurta
                        Bir tutam maydanoz
                        100 gram beyaz ya da lor peyniri
                        Kıvamına göre buğday ve mısır unu
                        Tuz, pul biber, süt


Yapılışı:          2 adet yumurtayı bir kaba kırıyoruz ve üzerine yapmak istediğimiz miktara göre göz kararı süt ekliyoruz. Maydanozları ince ince kıyıyoruz, pul biberi, tuzu ve peyniri de ekleyip karıştırıyoruz. Yavaş yavaş mısır ununu ve buğday ununu da ekliyoruz. Ne çok katı ne de sulu olacak şekilde bir kıvam elde ediyoruz. Önceden tavada kızarttığımız sıvı yağın üzerine yemek kaşığı ile akıtıyoruz ve ziliktarları kızartıyoruz. (Not: Yaptığım ziliktarda maydanoz yok ama olursa daha lezzetli olur) Afiyet olsun... :)




























2 yorum:

  1. Sabah yedik fena sayılmaz :)
    Yok yok çok güzeldi ellerine sağlık :) deneyin beğeneceksiniz

    YanıtlaSil
  2. bizim kahvaltıların vazgeçilmezi:)

    YanıtlaSil