19 Mart 2014 Çarşamba

DOMATESLİ, ZEYTİNLİ LOKMA

Malzemeler:    3,5 su bardağı un
                         Yarım paket yaş maya
                        1 yumurta
                        1 çay bardağı süt
                        1 kase siyah dilimlenmiş zeytin
                        100 gram tereyağı
                        100 gram kaşar peyniri
                        Bir tutam taze kekik
                        Su, tuz
                      

Yapılışı:         Unu geniş bir kaba koyup ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Tuzunu atıyoruz, ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Ortasına yaş mayayı, mayanın üzerine sütü döküyoruz ve erimiş tereyağını da ilave ediyoruz. Yumurtanın sarısını üzeri için ayırıyoruz, akını hamura katıyoruz, ılık su dökerek yoğuruyoruz. Domates kurusunu, dilimlenmiş zeytini, taze kekiği, rendelenmiş kaşarı da hamura katıyoruz ve yoğurmaya devam ediyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edince mandalina büyüklüğünde toplar oluşturuyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz, üzerlerine yumurta sürüyoruz ve yarım saat tepside beklettikten sonra önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.  Afiyet olsun… J





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder