Malzemeler: 1 paket mantar
2 adet kızartmalık kabak
2 adet patates
2 adet domates
2 adet soğan
Salça, yağ ve tuz
2 adet domates
2 adet soğan
Salça, yağ ve tuz
Yapılışı: Öncelikle mantarları güzelce yıkayıp isteğe göre küçük parçalar halinde dilimliyoruz. Başka bir kaba soyduğumuz kabağı, patatesi ve domatesi koyuyoruz. Bir tencerede soğanları yağla kavurup salçasını ekliyoruz. Üzerine küçük parçalara ayırdığımız mantarları ekliyoruz hafif su koyarak haşlanmaya bırakıyoruz. Mantarlar biraz haşlanınca üzerine sırasıyla patates ve kabağı koyuyoruz. Biraz daha su ekleyerek tuzunu da ilave edip pişmeye bırakıyoruz. Malzemeler ağızda ezilecek kadar piştiğinde domatesimizi de ekliyoruz ve on dakika sonra isteğe göre baharatlarını koyup ocağın altını kapatıyoruz. Afiyet olsun… J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder