Malzemeler: 1 paket yaş maya
1 adet yumurta
3,5 su bardağı un
3,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı erimiş tereyağı
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 adet haşlanmış patates
1 su bardağı lor peyniri
Biraz tuz, su ve un
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 adet haşlanmış patates
1 su bardağı lor peyniri
Biraz tuz, su ve un
Yapılışı: Hamuru geniş bir kaba koyup ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Mayayı sütün içine koyup yumuşatıp hamurun ortasına döküyoruz. Daha sonra bir yumurtayı, tereyağı, sıvıyağı, tuz, su ve unu da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Hamurdan küçük parçalar koparıp oklava yardımıyla açıyoruz. İçine istediğimizi koyabiliriz. Ama ben bu hamurun içine haşlanmış patates ve lor peyniri koymayı tercih ettim. Hamurlara isteğe göre şekil verip yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Poğaçaları yaklaşık yarım saat tepside beklettikten sonra önceden ısındırılmış fırında pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun… J
güzel görünüyorlar :-)
YanıtlaSilBende bugün açtım blog umu takip ederseniz sevinirim :-)
http://bugunnekonusalim.blogspot.com.tr/