2 Haziran 2014 Pazartesi

TOMARA TAVASI

Malzemeler:    Yarım kilo tomara
                        Bir paket mısır unu
                        3 adet yumurta
                        2 adet domates
                       Tuz, isteğe göre baharat


Yapılışı:        Pazardan aldığımız ya da bahçeden topladığımız tomaların yapraklarını koparıp atıyoruz. Saplarını aynı boyda olacak şekilde küçük parmağın boyunu geçmeyecek büyüklükte doğruyoruz. Doğradığımız tomara saplarını haşlanmış suyun içine atıyoruz bir miktar tuz da ekleyip iyice ezilinceye kadar kaynatıyoruz. Haşlanmış sapları bir kenara alıp süzdürüyoruz ve soğumasını bekliyoruz. Başka bir kasede yumurtayı iyice çırpıyoruz. Soğuyan tomara saplarını bir paket mısır ununa iyice buluyoruz. Yağ kızdırdığımız tavaya ince bir katman oluşturacak şekilde mısır ununa bulanmış tomarayı diziyoruz iyice kaşığın tersiyle bastırıyoruz ve birbirine tutmasını sağlıyoruz. Tomaraların altı kızardığında üstüne bir kaç kaşık yumurta sürüyoruz, üzerine dilimlenmiş domatesleri diziyoruz ve tavanın altını üstüne çeviriyoruz. Üste kalan kısma da yumurta sürerek aynı işlemi uyguluyoruz. Bu şekilde tüm tomaraları kullanarak iki, üç tomara tavası hazırlamış oluyoruz.  Afiyet olsun... :)








  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder