1 adet kabak
1 adet havuç
200 ml krema
1 yemek kaşığı dereotu
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı un
Yapılışı: Tüm sebzeleri geniş bir tencereye koyun. Üzerine 1 su bardağı su ilave edip haşlayın. Çorbayı pişireceğiniz tencereye tereyağını koyup eritin. Unu ekleyin. Rengi dönene kadar kavurun. Tencereye yavaş yavaş suyu ilave edin. Aynı anda bir tel çırpıcı ile karıştırın. Böylece un topaklanmaz. Haşladığınız sebzeleri çorbaya ekleyin. Karıştırarak kaynatın. Çorba kaynamaya başladığında tuz, karabiber ve dereotunu ilave edip karıştırmayı sürdürün. Bir yandan karıştırarak kremayı çorbanıza katın. Birkaç dakika kremayla pişirin. Afiyet olsun... :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder