27 Haziran 2014 Cuma

KURU FASÜLYE

Malzemeler:     2 su bardağı fasülye
                         2 adet soğan
                        1 diş sarımsak
                        1,5 yemek kaşığı salça
                        Yeşil acı biber
                        1 yemek kaşığı tereyağ
                        2 yemek kaşığı sıvıyağ
                        Su, tuz, karabiber, pulbiber, kimyon




Yapılışı:       Soğanları ince ince doğruyoruz ve tencerede erimiş yağın üzerine döküyoruz, kavuruyoruz. Renkleri değişince üzerine salçayı ve baharatları ekliyoruz. Daha sonra geceden suya koyup beklettiğimiz fasülyeyi de tenceredeki soğanların üzerine ekliyoruz. Biraz karıştırdıktan sonra tencereye ılık su döküyoruz. Tuzunu, sarımsağını ve acı biberini de ekliyoruz. Suyunu çekince ilave kaynamış su dökerek fasülye iyice ezilene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun... :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder