Malzemeler: 2 su bardağı fasülye
2 adet soğan
1 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı salça
Yeşil acı biber
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Su, tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
Yapılışı: Soğanları
ince ince doğruyoruz ve tencerede erimiş yağın üzerine döküyoruz, kavuruyoruz.
Renkleri değişince üzerine salçayı ve baharatları ekliyoruz. Daha sonra geceden
suya koyup beklettiğimiz fasülyeyi de tenceredeki soğanların üzerine ekliyoruz.
Biraz karıştırdıktan sonra tencereye ılık su döküyoruz. Tuzunu, sarımsağını ve acı biberini de ekliyoruz. Suyunu çekince ilave kaynamış su dökerek fasülye iyice
ezilene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun... :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder