Malzemeler: 1 çay bardağı haşlanmış
bezelye
1 adet patlıcan
2 adet kırmızı biber (kapya)
1,5 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı salça
1 diş sarımsak
Tuz, tereyağı, pul biber, su
Yapılışı: İlk önce geniş
bir tencereye tereyağımızı koyuyoruz. Kavurduktan sonra üzerine salçayı
ekliyoruz. Daha sonra tüm sebzeleri tencereye koyup biraz kavuruyoruz. İçine
sarımsağı da küçük parçalar halinde ilave ediyoruz. O sırada başka bir kenarda
suyumuzu kaynaması için ocağa koyuyoruz. Yıkadığımız bulguru sebzelerin üzerine
döküp biraz daha kavuruyoruz ve iyice kaynamış suyumuzu yavaşça tencerenin
üzerine döküyoruz. Suyu malzemelerin yüzüne çıkıncaya kadar ilave ediyoruz.
Tuzunu ve pul biberini ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz. Altı çok kısık
şekilde, kapağı kapalı yirmi dakika pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun... :)
Eline sağlık her ne kadar alanım tatlı ve pasta olsa da :)
YanıtlaSilAma tatlı ve pastayla karın doymuyor biliyorsun :)))
YanıtlaSil