21 Haziran 2014 Cumartesi

SEBZELİ BULGUR PİLAVI

Malzemeler:    1 çay bardağı haşlanmış bezelye
                        1 adet patlıcan
                        2 adet kırmızı biber (kapya)
                       1,5 su bardağı bulgur
                      1 yemek kaşığı salça
                      1 diş sarımsak
                      Tuz, tereyağı, pul biber, su


Yapılışı:       İlk önce geniş bir tencereye tereyağımızı koyuyoruz. Kavurduktan sonra üzerine salçayı ekliyoruz. Daha sonra tüm sebzeleri tencereye koyup biraz kavuruyoruz. İçine sarımsağı da küçük parçalar halinde ilave ediyoruz. O sırada başka bir kenarda suyumuzu kaynaması için ocağa koyuyoruz. Yıkadığımız bulguru sebzelerin üzerine döküp biraz daha kavuruyoruz ve iyice kaynamış suyumuzu yavaşça tencerenin üzerine döküyoruz. Suyu malzemelerin yüzüne çıkıncaya kadar ilave ediyoruz. Tuzunu ve pul biberini ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz. Altı çok kısık şekilde, kapağı kapalı yirmi dakika pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun... :)



 





2 yorum:

  1. Eline sağlık her ne kadar alanım tatlı ve pasta olsa da :)

    YanıtlaSil
  2. Ama tatlı ve pastayla karın doymuyor biliyorsun :)))

    YanıtlaSil