30 Haziran 2014 Pazartesi

KISIR

Malzemeler:     1,5 su bardağı ince bulgur
                         1 adet domates
                        2 adet salatalık
                        1 tutam maydanoz
                        1 tutam taze soğan
                        1 yemek kaşığı salça
                        2 yemek kaşığı sıvıyağ
                        1 limon
                        İsteğe göre; Tuz, karabiber,
                        Pul biber, kimyon ve nar ekşisi



Yapılışı:      Bütün malzemeleri (maydanoz, taze soğan, domates, salatalık) ince ince doğruyoruz. Bir kenarda geniş bir kaba bulguru koyuyoruz. Ocakta kaynattığımız suyu yüzleyecek şekilde bulgurun üzerine döküyoruz ve kapatıyoruz. Taze soğan kullanmak istemeyenler salça ile kuru soğanı kavurarakta kullanabilir. Bulgur suyunu çektiğinde erittiğimiz salçayı bulgurun içine döküyoruz ve elimizle iyice karıştırıyoruz. Daha sonra baharatları ekliyoruz tekrar karıştırıyoruz. Bulgur salçanın rengini alana kadar karıştırdıktan sonra küçük parçalara ayırdığımız sebzelerimizi de kabın içine ilave ediyoruz. Nar ekşisi, tuz ve limonumuzu da ekledikten sonra tekrar karıştırıp servis ediyoruz. Afiyet olsun... :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder