28 Haziran 2014 Cumartesi

TÜRLÜ

Malzemeler:     1 adet orta boy patates
                         1 adet kabak
                        1 adet patlıcan
                        1 kase bezelye
                        1 diş sarımsak
                        1 adet soğan
                        2 yemek kaşığı sıvıyağ
                        Acı yeşil biber
                        Su, tuz, karabiber, pulbiber


Yapılışı:       Soğanları ince ince doğruyoruz ve tencere koyduğumuz yağın üzerine döküyoruz, kavuruyoruz. Renkleri değişince üzerine salçayı ve baharatları ekliyoruz. Daha sonra küçük küçük doğradığımız patates, patlıcan, kabağı salçanın üzerine döküyoruz en üstüne de kasede ki bezelyeyi ekliyoruz. Biraz karıştırdıktan sonra tencereye sebzeleri yüzleyecek şekilde su döküyoruz. Tuzunu, sarımsağını ve acı biberini de ekliyoruz. Suyunu çekince ilave kaynamış su dökerek pişiriyoruz. Afiyet olsun... :)








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder