Malzemeler: 1 adet orta boy
patates
1 adet kabak
1 adet patlıcan
1 kase bezelye
1 diş sarımsak
1 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Acı
yeşil biber
Su, tuz, karabiber, pulbiber
Yapılışı: Soğanları
ince ince doğruyoruz ve tencere koyduğumuz yağın üzerine döküyoruz,
kavuruyoruz. Renkleri değişince üzerine salçayı ve baharatları ekliyoruz. Daha
sonra küçük küçük doğradığımız patates, patlıcan, kabağı salçanın üzerine
döküyoruz en üstüne de kasede ki bezelyeyi ekliyoruz. Biraz karıştırdıktan sonra
tencereye sebzeleri yüzleyecek şekilde su döküyoruz. Tuzunu, sarımsağını ve acı
biberini de ekliyoruz. Suyunu çekince ilave kaynamış su dökerek pişiriyoruz.
Afiyet olsun... :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder