10 Temmuz 2014 Perşembe

DOMATES ÇORBASI

Malzemeler:     2 adet domates
                        1 çay bardağı süt
                        2 yemek kaşığı buğday unu
                        1 yemek kaşığı tereyağ
                        1 yemek kaşığı sıvıyağ
                        Yarım yemek kaşığı biber salçası
                        2 yemek kaşığı tel şehriye
                        Göz kararı kıvamına göre su, tuz
                        Üzeri için rendelenmiş kaşar
                       

Yapılışı:      Domatesleri bir kaba rendeliyoruz. Tencerede yağı eritiyoruz ve unu koyarak biraz kavuruyoruz. Unun üzerine rendelediğimiz domatesleri döküyoruz ve salçayı ekliyoruz. Biraz piştikten sonra sütü ve suyu da tencereye boşaltıyoruz. Kaynadıktan sonra tel şehriyeyi ve tuzu koyup beş dakika sonra ocağın altını kapatıyoruz. Çorbamızı kaşar rendesiyle servis ediyoruz. Afiyet olsun... :)










1 yorum:

  1. Kremada olur sütte :) kremayla denedim pek beğenmedim ama...

    YanıtlaSil