Malzemeler: 2 adet domates
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı buğday unu
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı tel şehriye
Göz
kararı kıvamına göre su, tuz
Üzeri için rendelenmiş kaşar
Yapılışı: Domatesleri
bir kaba rendeliyoruz. Tencerede yağı eritiyoruz ve unu koyarak biraz
kavuruyoruz. Unun üzerine rendelediğimiz domatesleri döküyoruz ve salçayı
ekliyoruz. Biraz piştikten sonra sütü ve suyu da tencereye boşaltıyoruz.
Kaynadıktan sonra tel şehriyeyi ve tuzu koyup beş dakika sonra ocağın altını
kapatıyoruz. Çorbamızı kaşar rendesiyle servis ediyoruz. Afiyet olsun... :)
Kremada olur sütte :) kremayla denedim pek beğenmedim ama...
YanıtlaSil