8 Ocak 2014 Çarşamba

ANTEP USULÜ PATLICAN DOLDURMA

Malzemeler:    6-7 tane patlıcan
                        1 demet taze nane
                        Bir patlıcan için iki diş sarımsak
                        4-5 tane domates
                        2 tane kuru soğan


Yapılışı:         Patlıcanları yıkıyoruz ve ara ara bazı yerlerini soyuyoruz. Bıçakla patlıcanın içine dört çizgi açıyoruz kenarlarından kopmayacak şekilde. Yıkadığımız taze naneden bir kaç yaprak alıp sarımsağı yaprağa sarıyoruz ve patlıcanın içine yerleştiriyoruz. Bu işlemi patlıcanlar dolana kadar tekrarlıyoruz. Tüm patlıcanları tencereye diziyoruz üzerinde doğradığımız soğanları koyuyoruz en üstüne de doğranmış domatesleri döküyoruz. En son da yağını, tuzunu ve isteğe göre baharatlarını ekliyoruz. Üzerine patlıcanları yüzlemeyecek şekilde su gezdiriyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz.
Afiyet olsun… :)









3 yorum:

  1. Çok ilginç bir yemeğe benziyor tadını merak ediyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de muhteşem :) içinde bol sarımsak var...

      Sil
  2. sarımsak bu yemeğe gerçekten de çok yakışıyor

    YanıtlaSil