9 Ocak 2014 Perşembe

HAVUÇ LOKUMU

Malzemeler:     4-5 tane havuç
                         1 tane kakaolu baton kek
                         Petibör bisküvi
                         Toz şeker
                         Hindistan cevizi


Yapılışı:      Havuçları bir tencereye rendeliyoruz ve şeker ile suyu da ekleyerek biraz pişiriyoruz. Pişen havuçları bir kaba alıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra parçalara ayırdığımız kakaolu keki havuçların üzerine ekleyip yoğuruyoruz. Alabildiği kadar petibör bisküviyi de ufalayarak havuç harcına katıyoruz ve tekrar yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru küçük toplar haline getiriyoruz ve hindistan cevizine bandırdıktan sonra tabağa diziyoruz. Afiyet olsun… :)




3 yorum:

  1. elinize sağlık güzel görünüyor :) eşya depolama

    YanıtlaSil
  2. bunun petitbeurre bisküvilisi de çok güzel oluyo.. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil