Malzemeler: 2 su bardağı süt
2 adet yumurta
Aldığı kadar un ve tuz
İç Harcı İçin: Pirinç pilavı
Üzüm kurusu
Üzüm kurusu
Yapılışı: Malzemeleri bir kabar koyarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Daha önce pişirdiğimiz ve üzüm kurusu ile karıştırdığımız iç harcı da ayrı bir kaba koyuyoruz. Hamur kıvama gelince oklava yardımı ile kopardığımız küçük parcayı masaya koyup açıyoruz. Yuvarlak bir hamur elde edince iç harçtan bir miktar koyarak sarıyoruz. Fotoğrafların desteğiyle güzel bir şekil elde etmeye çalışınız. Önceden kızdırılmış tavaya yağ koyup yemeden önce burmalıları kızartıyoruz.
Afiyet olsun… J
Afiyet olsun… J
Eline sağlık. Çok güzel...
YanıtlaSilAfiyet olsun :)
Silnefis:))
YanıtlaSil