26 Eylül 2013 Perşembe

ÜZÜM KURULU BURMALI

Malzemeler:    2 su bardağı süt
                        2 adet yumurta
                        Aldığı kadar un ve tuz
                     

İç Harcı İçin:   Pirinç pilavı
                         Üzüm kurusu

Yapılışı:          Malzemeleri bir kabar koyarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Daha önce pişirdiğimiz ve üzüm kurusu ile karıştırdığımız iç harcı da ayrı bir kaba koyuyoruz. Hamur kıvama gelince oklava yardımı ile kopardığımız küçük parcayı masaya koyup açıyoruz. Yuvarlak bir hamur elde edince iç harçtan bir miktar koyarak sarıyoruz. Fotoğrafların desteğiyle güzel bir şekil elde etmeye çalışınız. Önceden kızdırılmış tavaya yağ koyup yemeden önce burmalıları kızartıyoruz.
Afiyet olsun… J













3 yorum: