24 Ekim 2014 Cuma

TARHANA ÇORBASI

Malzemeler:    (6-7 kişilik)                     
                       6 çorba kaşığı tarhana
                       3 diş sarımsak
                       3 yemek kaşığı zeytinyağı
                       1 yemek kaşığı salça
                       Tuz, sumak, karabiber, kimyon


Yapılışı:          Sıvı yağda sarımsak ve salçayı kavuruyoruz. Daha sonra tarhanayı ve baharatları ekliyoruz biraz daha kavuruyoruz. Azar azar oda sıcaklığındaki suyu orta boy tencerenin yarısını biraz geçecek şekilde boşaltıyoruz, bir taraftan da çırpı yardımıyla karıştırıyoruz. Çorbanın tuzunu atıp kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Kaynadıktan sonra altını kısık ateşe getirip 15 dakika pişiriyoruz. Afiyet Olsun… J


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder