9 Eylül 2014 Salı

ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI

Malzemeler:    1 kase yeşil mercimek
                        1 yemek kaşığı salça
                        1 adet soğan
                        1 çay bardağı erişte
                        1 diş sarımsak
                        Tuz, nane, pul biber, kimyon


Yapılışı:         Soğanları salçayla birlikte kavuruyoruz. Üzerine kimyon ve pul biber ekliyoruz. Daha sonra yıkadığımız yeşil mercimeği de ekleyip biraz daha kavurmaya devam ediyoruz. Ardından mercimeği yüzleyecek şekilde su döküyoruz ve mercimek ezilene kadar pişiriyoruz. Mercimek suyunu çektiğinde bir kenarda kaynatmış olduğumuz suyu ve tuzu tencereye ilave ediyoruz. İyice ezilene dek pişirdiğimiz mercimeğe bir çay bardağı erişteyi ekleyip on dakika daha pişiriyoruz. Erişteler ezilince başka bir tavada sıvıyağ ve naneyi kavurup tencereye ilave ediyoruz bir iki dakika daha pişirip ocağın altını kapatıyoruz. Afiyet Olsun… J







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder