Malzemeler: 1 kase yeşil mercimek
1 yemek kaşığı salça
1 adet soğan
1 çay bardağı erişte
1 diş sarımsak
Tuz, nane, pul biber,
kimyon
Yapılışı:
Soğanları salçayla birlikte kavuruyoruz. Üzerine kimyon ve pul biber ekliyoruz.
Daha sonra yıkadığımız yeşil mercimeği de ekleyip biraz daha kavurmaya devam
ediyoruz. Ardından mercimeği yüzleyecek şekilde su döküyoruz ve mercimek
ezilene kadar pişiriyoruz. Mercimek suyunu çektiğinde bir kenarda kaynatmış
olduğumuz suyu ve tuzu tencereye ilave ediyoruz. İyice ezilene dek pişirdiğimiz
mercimeğe bir çay bardağı erişteyi ekleyip on dakika daha pişiriyoruz.
Erişteler ezilince başka bir tavada sıvıyağ ve naneyi kavurup tencereye ilave
ediyoruz bir iki dakika daha pişirip ocağın altını kapatıyoruz. Afiyet Olsun… J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder