10 Eylül 2014 Çarşamba

PATATESLİ YALANCI BÖREK

Malzemeler:    6 adet hazır yufka
                        1 kase süt
                        1 çay bardağı sıvı yağ
                        1 adet yumurta
                        Çörek otu


İç Harcı için:   2 adet büyük boy patates        
                        1 adet soğan
                        Pul biber, karabiber, kimyon
                        1 yemek kaşığı salça


Yapılışı:         Patatesleri soyup haşladıktan sonra, rendeliyoruz ya da bıçakla küçük küçük dilimliyoruz.. Soğanı doğrayıp tencerenin dibinde kavuruyoruz. Soğanların üzerine salçayı ve baharatları ekleyip biraz daha kavuruyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. İki yufkayı yağladığımız tepsiye seriyoruz. Üzerine patatesli harçtan bir miktar yayıyoruz. Harcın üzerine de süt ve sıvı yağ karışımından gezdiriyoruz. Diğer iki yufkayı da harcın üzerine seriyoruz ve tekrar bir miktar harç ve süt sıvı yağ karışımı ekliyoruz. Bu şekilde yufkaları dizme işlemini tamamlıyoruz. Son iki yufkayı da en üste seriyoruz, kalan karışımı tepsinin üzerinde gezdiriyoruz ve bir yumurtayı iyice yufkaların üzerine yediriyoruz. Son olarak çörek otu ile süslüyoruz ve 200 dereceye ayarladığımız fırında pişiriyoruz. Afiyet Olsun… J




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder