Malzemeler: 6 adet hazır yufka
1 kase süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
Çörek otu
İç
Harcı için: 2 adet büyük boy
patates
1 adet soğan
Pul biber, karabiber,
kimyon
1 yemek kaşığı salça
Yapılışı:
Patatesleri soyup haşladıktan sonra, rendeliyoruz ya da bıçakla küçük küçük
dilimliyoruz.. Soğanı doğrayıp tencerenin dibinde kavuruyoruz. Soğanların üzerine
salçayı ve baharatları ekleyip biraz daha kavuruyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. İki
yufkayı yağladığımız tepsiye seriyoruz. Üzerine patatesli harçtan bir miktar
yayıyoruz. Harcın üzerine de süt ve sıvı yağ karışımından gezdiriyoruz. Diğer
iki yufkayı da harcın üzerine seriyoruz ve tekrar bir miktar harç ve süt sıvı yağ
karışımı ekliyoruz. Bu şekilde yufkaları dizme işlemini tamamlıyoruz. Son iki
yufkayı da en üste seriyoruz, kalan karışımı tepsinin üzerinde gezdiriyoruz ve
bir yumurtayı iyice yufkaların üzerine yediriyoruz. Son olarak çörek otu ile
süslüyoruz ve 200 dereceye ayarladığımız fırında pişiriyoruz. Afiyet Olsun… J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder