9 Eylül 2014 Salı

PORTAKALLI KAKAOLU KEK

Malzemeler:      3 adet yumurta
                          1 su bardağı sıvı yağ  
                          1 su bardağı yoğurt
                          1 su bardağı şeker
                          1 yemek kaşığı kakao
                          1 çay kaşığı tarçın
                          1 adet kabartma tozu
                          1 adet vanilya
                          Yarım kase portakal kabuğu rendesi
                          Aldığı kadar un


Yapılışı:         Yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Ardından sıvı yağı ve yoğurdu da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Karıştırdığımız hamura portakal kabuğunu ve vanilyayı da ekliyoruz. Başka bir kapta  kullanacağımız unu eliyoruz, kabartma tozunu da una ekliyoruz birbirine katıyoruz. Unu azar azar hamura dökerek çırpı yardımıyla karıştırıyoruz. Daha sonra hamurun üçte birini bir kenara alıp kakao ve tarçın karışımıyla iyice boca ediyoruz. Yağladığımız silikon kalıbın alt kısmına hamurun kakaosuz kısmını döküyoruz. Üzerine de kakao karıştırdığımız hamuru döküyoruz. Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırında kekimizi pişmeye bırakıyoruz. İlk yirmi dakika fırının kapağını hiç açmıyoruz. Kekin pişip pişmediğini bir kürdan ile test edebiliriz. Kürdanı keke batırıyoruz ve hamur bulaşmamış bir şekilde çıkarsa kekin piştiğini anlıyoruz. Kekin piştikten sonra bir süre soğumaya bırakılması kalıptan daha rahat çıkmasını sağlayacaktır. 
Afiyet Olsun… J




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder