Malzemeler: 3 adet yumurta
1 su
bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı tarçın
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
Yarım kase portakal kabuğu rendesi
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Ardından sıvı yağı ve yoğurdu
da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Karıştırdığımız hamura portakal kabuğunu ve
vanilyayı da ekliyoruz. Başka bir kapta kullanacağımız unu eliyoruz, kabartma tozunu
da una ekliyoruz birbirine katıyoruz. Unu azar azar hamura dökerek çırpı
yardımıyla karıştırıyoruz. Daha sonra hamurun üçte birini bir kenara alıp kakao
ve tarçın karışımıyla iyice boca ediyoruz. Yağladığımız silikon kalıbın alt
kısmına hamurun kakaosuz kısmını döküyoruz. Üzerine de kakao karıştırdığımız
hamuru döküyoruz. Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırında kekimizi
pişmeye bırakıyoruz. İlk yirmi dakika fırının kapağını hiç açmıyoruz. Kekin
pişip pişmediğini bir kürdan ile test edebiliriz. Kürdanı keke batırıyoruz ve
hamur bulaşmamış bir şekilde çıkarsa kekin piştiğini anlıyoruz. Kekin piştikten
sonra bir süre soğumaya bırakılması kalıptan daha rahat çıkmasını
sağlayacaktır.
Afiyet Olsun… J
Afiyet Olsun… J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder