Malzemeler: Yarım paket margarin (125
gr)
1 çay bardağı sıvı yağ
1
paket kabartma tozu
1 paket
vanilya
1 adet yumurta
Yarım
su bardağı yoğurt
Yarım
çay kaşığı tuz
Aldığı
kadar un
Üzeri için: Pudra
Şekeri
İç Harcı İçin: 3
adet elma
1 çay kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı şeker
Yapılışı:
Elmaları soyup rendeliyoruz ve bir tencerede üzerine şekeri ekleyerek on dakika
pişiriyoruz. On dakika sonra üzerine tarçını ekleyip biraz soğumasını
bekliyoruz. Geniş bir kapta diğer malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığından
biraz daha katı kıvamda bir hamur elde ediyoruz. Elimizle hamurdan biraz
koparıp oklava yardımıyla 1,5 cm kalınlığında açıyoruz ve çay bardağı
yardımıyla yuvarlak şekiller kesiyoruz. Yuvarlaklara hazırladığımız elmalı içi
koyuyoruz ve üzerine de ortasına bıçakla çizik attığımız diğer yuvarlak hamur
parçasını kapatıyoruz. Üst üste koyduğumuz parçaların kenarlarını çatal
yardımıyla bastırıyoruz, hem şekil vermiş oluyoruz hem de hamurların birbirine
yapışmasını sağlıyoruz. Önceden 170 derecede ısıttığımız fırında elmalı
kurabiyelerimizi yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz. Soğuduktan sonra üzerine pudra
şekeri serperek servis ediyoruz. Afiyet
Olsun… J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder