5 Eylül 2014 Cuma

ELMALI TURTA


Malzemeler:       Yarım paket margarin (125 gr)
                           1 çay bardağı sıvı yağ
              1 paket kabartma tozu
                           1 paket vanilya
                           1 adet yumurta
                           Yarım su bardağı yoğurt
                           Yarım çay kaşığı tuz
              Aldığı kadar un

                                  
Üzeri için:         Pudra Şekeri


İç Harcı İçin:     3 adet elma
                          1 çay kaşığı tarçın
                          3 yemek kaşığı şeker

Yapılışı:         Elmaları soyup rendeliyoruz ve bir tencerede üzerine şekeri ekleyerek on dakika pişiriyoruz. On dakika sonra üzerine tarçını ekleyip biraz soğumasını bekliyoruz. Geniş bir kapta diğer malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığından biraz daha katı kıvamda bir hamur elde ediyoruz. Elimizle hamurdan biraz koparıp oklava yardımıyla 1,5 cm kalınlığında açıyoruz ve çay bardağı yardımıyla yuvarlak şekiller kesiyoruz. Yuvarlaklara hazırladığımız elmalı içi koyuyoruz ve üzerine de ortasına bıçakla çizik attığımız diğer yuvarlak hamur parçasını kapatıyoruz. Üst üste koyduğumuz parçaların kenarlarını çatal yardımıyla bastırıyoruz, hem şekil vermiş oluyoruz hem de hamurların birbirine yapışmasını sağlıyoruz. Önceden 170 derecede ısıttığımız fırında elmalı kurabiyelerimizi yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis ediyoruz.  Afiyet Olsun… J















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder