Malzemeler: 5 adet yumurta
1 su bardağı ılık su
Un, bir
tatlı kaşığı tuz
İç Harcı için: Peynir
Maydanoz
Maydanoz
Tereyağ,
sıvıyağ
Yapılışı: Malzemeleri
bir kapta karıştırıp yoğuruyoruz. Eşit büyüklükte küçük parçalara bölüp top top
yapıp bir kenarda bekletiyoruz. Bir tepsi için ortalama 14, 15 adet yuvarlak
hamur elde edeceğiz. Hamurları biraz beklettikten sonra oklava yardımıyla
açıyoruz. Hamurları açarken başka bir tencereye koyduğumuz suyu iyice kaynatıyoruz.
İçine bir yemek kaşığı tuz atıyoruz. Hamurları oklava yardımıyla açıyoruz ve tüm
hamurları açtıktan sonra tepsinin alt tabanına haşlanmamış kuru bir yufka
seriyoruz. Diğer hamurları kaynamış suyun içine batırıp bir iki kere suyun
içinde döndürüyoruz. Kaynamış sudan aldığımız hamuru diğer tarafta soğuk su
koyduğumuz kabın içine alıyoruz. Elimizle yavaşça sıkıyoruz ve tepsiye
yayıyoruz. Önce tepsiye iki yufka
seriyoruz ardından üzerine erimiş terayağını sürüyoruz ve peynir karışımını
yayıyoruz. Bu şekilde iki yufkanın arasına malzemeleri koyarak yufkaları dizme
işlemini tamamlıyoruz. En üstüne yine haşlanmamış yufka seriyoruz. Ocağın
üzerindeki kaynamış suyu iki kere değişmeye dikkat etmeliyiz. Ayrıca
batırdığımız soğuk suyu da ısınmadan değişmeliyiz. Ne kadar soğuk olursa o
kadar hamurun dağılmasını engellemiş oluruz. Afiyet Olsun... :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder