11 Ağustos 2014 Pazartesi

SU BÖREĞİ

Malzemeler:     5 adet yumurta
                         1 su bardağı ılık su
                         Un, bir tatlı kaşığı tuz

İç Harcı için:    Peynir
                        Maydanoz
                        Tereyağ, sıvıyağ


Yapılışı:      Malzemeleri bir kapta karıştırıp yoğuruyoruz. Eşit büyüklükte küçük parçalara bölüp top top yapıp bir kenarda bekletiyoruz. Bir tepsi için ortalama 14, 15 adet yuvarlak hamur elde edeceğiz. Hamurları biraz beklettikten sonra oklava yardımıyla açıyoruz. Hamurları açarken başka bir tencereye koyduğumuz suyu iyice kaynatıyoruz. İçine bir yemek kaşığı tuz atıyoruz. Hamurları oklava yardımıyla açıyoruz ve tüm hamurları açtıktan sonra tepsinin alt tabanına haşlanmamış kuru bir yufka seriyoruz. Diğer hamurları kaynamış suyun içine batırıp bir iki kere suyun içinde döndürüyoruz. Kaynamış sudan aldığımız hamuru diğer tarafta soğuk su koyduğumuz kabın içine alıyoruz. Elimizle yavaşça sıkıyoruz ve tepsiye yayıyoruz.  Önce tepsiye iki yufka seriyoruz ardından üzerine erimiş terayağını sürüyoruz ve peynir karışımını yayıyoruz. Bu şekilde iki yufkanın arasına malzemeleri koyarak yufkaları dizme işlemini tamamlıyoruz. En üstüne yine haşlanmamış yufka seriyoruz. Ocağın üzerindeki kaynamış suyu iki kere değişmeye dikkat etmeliyiz. Ayrıca batırdığımız soğuk suyu da ısınmadan değişmeliyiz. Ne kadar soğuk olursa o kadar hamurun dağılmasını engellemiş oluruz. Afiyet Olsun... :)





























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder