30 Ağustos 2014 Cumartesi

KESİK POĞAÇA

Malzemeler:     3,5 su bardağı un
                         1 çay bardağı ılık süt
                         1 çay bardağı sıvıyağ
                         1 adet yumurta
                         1 paket yaş maya
                         2 yemek kaşığı erimiş tereyağı
                         Tuz  ve gerekirse bir miktar ılık su

İç Harcı İçin:    Beyaz peynir ve sucuk
                        

Yapılışı:        Unu geniş bir kaba koyup ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Bir çay bardağı ılık sütün içinde mayayı eritiyoruz ve unun içine boşaltıyoruz. Ardından tüm malzemeleri koyup hamurun kenarlarından başlayarak iç kısma doğru yoğuruyoruz. Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra oklava yardımıyla yuvarlak şekiller oluşturuyoruz. Üç dört kesik atıyoruz ve fotoğraflarda gösterdiğim şekli veriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp tepsiye yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz. Ardında ağır ağır pişiriyoruz. Afiyet Olsun… J








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder