21 Temmuz 2014 Pazartesi

PRENSES TATLISI

Malzemeler:     3 adet yumurta
                         1 su bardağı irmik
                         1 çay bardağı sıvıyağ
                         1 çay bardağı yoğurt
                         1 adet kabartma tozu ve vanilya
                         Şerbeti için;
                         5 su bardağı şeker
                         5 su bardağı su
                       


Yapılışı:      Malzemelerin hepsini karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Şerbetimizi pişirip soğumaya bırakıyoruz. Kesme tahtasının üzerinde küçük parmak kalınlığında rulo haline getirdiğimiz hamuru irmik serptiğimiz masanın üzerinde birkaç kere daha döndürüyoruz ve bıçak yardımıyla kesiyoruz. Kestikten sonra da irmiğe batırabilirsiniz. Tepsiyi fırına atıyoruz ve çok kızarmadan pembeleşince çıkarıyoruz, soğuk şerbeti hemen üzerine döküyoruz. Soğuyunca servis ediyoruz.  Afiyet olsun... :)








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder