Malzemeler: 2 su bardağı
yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
2
paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç Harcı İçin: Kaşar peyniri
Üzeri İçin: 1
yemek kaşığı pekmez
1 çay bardağı su
1 paket susam
Yapılışı: Yoğurt
ve sıvıyağı bir kapta karıştırıyoruz. Tuzunu ekliyoruz. Unu ve kabartma tozunu
eleyerek kaba ilave ediyoruz. Elimize yapışmayacak ve çok sert olmayacak
şekilde oldukça yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam
ediyoruz. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıyoruz avucumuzda açarak içine
rendelenmiş kaşar peynirini koyuyoruz. Hamurun kenarlarını kapatıyoruz ve
istediğimiz şekli veriyoruz. Şekil verdiğimiz hamuru önce pekmezli suya sonra
da susama batırıp fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine bıçakla çizik atıyoruz.
Önceden ısıttığımız 200 derece fırında ağır ağır pişmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun... :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder