Malzemeler: 3 yemek kaşığı tereyağ
2 kase buğday unu
2 kase su ve istenilen tada göre şeker
Süslemek için fındık, fıstık ya da hindistan cevizi
Yapılışı: Tereyağını
bir tencereye alıyoruz ve eritiyoruz. Eridikten sonra üzerine azar azar unu
ilave ediyoruz ve kaşık yardımıyla sürekli karıştırıyoruz. Bir kenarda başka
bir tencerede su ile şekeri karıştırarak helvanın şerbetini hazırlıyoruz.
Tenceredeki unun topaklanmaması ve eşit şekilde kızarması için sürekli
karıştırıyoruz. Unun rengi hafif hafif kızarıyor. İstediğimiz renk oluşunca
şerbeti unun üzerine azar azar döküyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
Şerbetin hepsini çekene kadar iyice karıştırıyoruz ve servis ediyoruz. Afiyet
olsun... :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder