19 Temmuz 2014 Cumartesi

UN HELVASI

Malzemeler:     3 yemek kaşığı tereyağ
                        2 kase buğday unu
                        2 kase su ve istenilen tada göre şeker
                        Süslemek için fındık, fıstık ya da hindistan cevizi
                       

Yapılışı:      Tereyağını bir tencereye alıyoruz ve eritiyoruz. Eridikten sonra üzerine azar azar unu ilave ediyoruz ve kaşık yardımıyla sürekli karıştırıyoruz. Bir kenarda başka bir tencerede su ile şekeri karıştırarak helvanın şerbetini hazırlıyoruz. Tenceredeki unun topaklanmaması ve eşit şekilde kızarması için sürekli karıştırıyoruz. Unun rengi hafif hafif kızarıyor. İstediğimiz renk oluşunca şerbeti unun üzerine azar azar döküyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. Şerbetin hepsini çekene kadar iyice karıştırıyoruz ve servis ediyoruz. Afiyet olsun... :)








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder