19 Temmuz 2014 Cumartesi

TAVUK SOTE

Malzemeler:     1 tabak tavuk göğüs
                         2 adet yeşil biber
 1 adet domates
                        1 adet kuru soğan
                        1 yemek kaşığı tereyağ ve sıvıyağ
                        1 yemek kaşığı salça
                        Yarım su bardağı ılık su
                        Kimyon, pul biber, tuz…


Yapılışı:      Tavuğu kare şeklinde parçalara ayırıyoruz. Tencereye yağı koyup eritiyoruz ve tavukları üzerine dökerek iyice kavuruyoruz. Doğradığımız soğanları, biberleri ve domatesleri tavuğun üzerine boşaltıp iyice karıştırıyoruz. Yarım su bardağı ılık suya baharatları ekleyip tavuğun üzerine gezdiriyoruz ve kapağını kapatarak on beş dakika pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun... :)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder