16 Haziran 2013 Pazar

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASÜLYE


Malzemeler:    Yarım kilo taze fasülye
                        1 adet soğan
                        2 adet domates
                        1 diş sarımsak
                        Yarım yemek kaşığı biber salçası
                        Yarım çay bardağı zeytinyağ
Aldığı kadar tuz ve su…


Yapılışı:          1 soğanı ince ince doğruyoruz sarımsağı da ekleyip tenceredeki sıvıyağın üzerine döküyoruz. Soğanlar ölünceye kadar kavuruyoruz ve ardından küçük parçalara ayırdığımız domatesi de soğanların üzerine koyuyoruz. Biraz daha karıştırıyoruz ve biber salçasını ekliyoruz. Tuzunu ekledikten sonra ise fasülyeleri yukarıya geçmeyecek şekilde kaynamamış su döküyoruz kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Suyunu çekerse tekrar kaynak su eklenebilir ama ilk suyu ile ağır ağır pişerse daha lezzetli olur. Afiyet olsun… :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder