Malzemeler: Yarım
kilo taze fasülye
1
adet soğan
2
adet domates
1
diş sarımsak
Yarım
yemek kaşığı biber salçası
Yarım
çay bardağı zeytinyağ
Aldığı kadar
tuz ve su…
Yapılışı: 1
soğanı ince ince doğruyoruz sarımsağı da ekleyip tenceredeki sıvıyağın üzerine
döküyoruz. Soğanlar ölünceye kadar kavuruyoruz ve ardından küçük parçalara
ayırdığımız domatesi de soğanların üzerine koyuyoruz. Biraz daha karıştırıyoruz
ve biber salçasını ekliyoruz. Tuzunu ekledikten sonra ise fasülyeleri yukarıya
geçmeyecek şekilde kaynamamış su döküyoruz kapağını kapatıp kısık ateşte
pişmeye bırakıyoruz. Suyunu çekerse tekrar kaynak su eklenebilir ama ilk suyu
ile ağır ağır pişerse daha lezzetli olur. Afiyet olsun… :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder