16 Haziran 2013 Pazar

TEL ŞEHRİYELİ PİLAV


Malzemeler:    2 su bardağı pirinç
                        1 çay bardağı tel şehriye       
                        2 yemek kaşığı tereyağı
                        Bir tutam tuz
Aldığı kadar su


Yapılışı:          Pirinci yıkıyoruz önce. Daha sonra tencereye tereyağını koyup eritiyoruz. Erittiğimiz yağa tel şehriyeyi koyup pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Yıkadığımız pirinci de tencereye koyup beş on dakika kavuruyoruz. 1-2 damla limon sıkarsak tane tane ve beyaz bir pilav elde ederiz. Önceden kaynatmış olduğumuz suyu tencereye döküyoruz. Pirinci yüzleyecek şekilde olacak. Tuzunu ekliyoruz çok ama çok kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı pişmeye bırakıyoruz. 15 dakika kısık ateşte pişen pilavın kapağını açıyoruz bir kere karıştırıyoruz. Pilavımız yemeye hazır. Afiyet olsun… :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder