Malzemeler: 2 su
bardağı pirinç
1
çay bardağı tel şehriye
2
yemek kaşığı tereyağı
Bir
tutam tuz
Aldığı kadar
su
Yapılışı: Pirinci
yıkıyoruz önce. Daha sonra tencereye tereyağını koyup eritiyoruz. Erittiğimiz
yağa tel şehriyeyi koyup pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Yıkadığımız pirinci
de tencereye koyup beş on dakika kavuruyoruz. 1-2 damla limon sıkarsak tane
tane ve beyaz bir pilav elde ederiz. Önceden kaynatmış olduğumuz suyu tencereye
döküyoruz. Pirinci yüzleyecek şekilde olacak. Tuzunu ekliyoruz çok ama çok
kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı pişmeye bırakıyoruz. 15 dakika kısık
ateşte pişen pilavın kapağını açıyoruz bir kere karıştırıyoruz. Pilavımız
yemeye hazır. Afiyet olsun… :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder