Malzemeler: 2 su
bardağı kırmızı mercimek
1
adet soğan
2
adet havuç
2
adet patates
1
yemek kaşığı salça
1çay
kaşığı pul biber
1
yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay
bardağı sıvıyağ
ve
aldığı kadar su, tuz
Yapılışı: Orta
boy tencereye yağı ve ince kıyılmış soğanları koyuyoruz. Soğanlar
pembeleşinceye
kadar kavuruyoruz. Ardından salçayı ekliyoruz yıkadığımız
mercimeği
ekliyoruz. Son olarakta rendeye vurduğumuz havuç ve patatesi,
tuzu,
pul biberi koyuyoruz biraz daha kavuruyoruz. Mercimeği yüzleyecek
şekilde
soğuk su koyuyoruz ve suyunu çekene kadar mercimeği kaynatıyoruz.
Suyunu
çektikten sonra kaynatmış olduğumuz ikinci sudan ekliyoruz. Orta
Kıvamda
koyuluğu sağlayana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder