20 Aralık 2014 Cumartesi

AĞLAYAN KEK

Malzemeler:     4 adet yumurta
                       1 su bardağı şeker
                       Yarım çay bardağı süt
                       2 yemek kaşığı sıvıyağ
                       1 paket kakao
                       1 paket kabartma tozu
                      

Üzeri için:       1 paket sade krem şanti
                       1 paket çikolata sosu               
                       1 su bardağı süt


Yapılışı:          Yumurtalarla şekeri iyice çırpıyoruz. Ardından sütü, yağı ve kakaoyu da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Yaklaşık 1,5-2 su bardağı unu ve kabartma tozunu elekten geçiriyoruz hamura katıyoruz. Hazırladığımız hamuru kare borcama ya da tepsiye döküp 180 derece ısınmış fırında pişmeye bırakıyoruz. İyice pişen kekin üzerine 1 su bardağı sütü döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Marketten aldığımız bir paket krem şantiyi ve bir çikolata sosunu ayrı kaplarda hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan kekin üzerine önce krem şantiyi sürüyoruz. Onun üzerine de çikolata sosunu döküyoruz. Kekin üzerine şekil vermek istersek bıçağın ucuyla ya da kürdan yardımıyla sosu karıştırabiliriz. Afiyet olsun… J






1 yorum: