3 Haziran 2015 Çarşamba

PATATESLİ POĞAÇA


Malzemeler:    2,5 su bardağı un
                       1 paket kabartma tozu
                       1 yumurta
                       2 çorba kaşığı yoğurt
                       125 gram tereyağı
                       Tuz


İç Harcı İçin:   2 adet haşlanmış patates
                      100 gram beyaz peynir
                      Tuz, Karabiber
                      

Yapılışı:          Unu karıştırma kabına koyuyoruz. Kabartma tozunu ve tuzu unun üzerine ekleyip karıştırıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortasına yumurtayı kırıyoruz ardından yoğurdu ve erimiş tereyağını da ekliyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıyoruz ve oklava yardımıyla oval şekilde açıyoruz. Rulet yardımıyla hamuruna şeritler çiziyoruz. Haşladığımız, ezdiğimiz patatese peyniri, tuzu ve karabiberi katıyoruz daha sonra baş parmak şeklinde uzunlamasına yuvarlıyoruz. Hamurların verevine harcı koyuyoruz. Rulo şeklinde sarıyoruz. Yağlı kağıt serilen tepside 200 derecede pişiriyoruz. Afiyet Olsun…









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder