Malzemeler: 2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
125 gram tereyağı
Tuz
İç
Harcı İçin: 2 adet haşlanmış patates
100 gram beyaz peynir
Tuz, Karabiber
Yapılışı: Unu karıştırma kabına koyuyoruz. Kabartma
tozunu ve tuzu unun üzerine ekleyip karıştırıyoruz. Ortasını havuz gibi
açıyoruz. Ortasına yumurtayı kırıyoruz ardından yoğurdu ve erimiş tereyağını da
ekliyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Hamurdan ceviz
büyüklüğünde parçalar alıyoruz ve oklava yardımıyla oval şekilde açıyoruz. Rulet
yardımıyla hamuruna şeritler çiziyoruz. Haşladığımız, ezdiğimiz patatese
peyniri, tuzu ve karabiberi katıyoruz daha sonra baş parmak şeklinde uzunlamasına yuvarlıyoruz.
Hamurların verevine harcı koyuyoruz. Rulo şeklinde sarıyoruz. Yağlı kağıt
serilen tepside 200 derecede pişiriyoruz. Afiyet Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder