Malzemeler: 3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1/3 su bardağı sıvıyağ
1 paket kakao
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
Aldığı kadar un
Üzeri
için: Yarım paket çikolata sosu
1,5 su bardağı süt
Hindistan Cevizi
Yapılışı: Yumurtaları bir kaba kırıyoruz şeker ile
birlikte on dakika çırpıyoruz. Ardından sütü, sıvıyağı ve kakaoyu da ekleyip
çırpmaya devam ediyoruz. Elekten geçirdiğimiz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı
da hamura ekliyoruz. Bir iki kere daha karıştırıp yağladığımız ve unladığımız
kalıba döküyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişmeye bırakıyoruz.
Püf noktalar: Keki
yapmadan önce tüm malzemeleri oda sıcaklığında bekletiyoruz. Yumurta ile şekeri çok çırpıyoruz. Unu mutlaka elekten geçiriyoruz, unu kattıktan
sonra hamuru iki kereden faza karıştırmıyoruz. Fırını mutlaka önceden
ısıtıyoruz. Kek kalıbını önce margarin
ile yağlıyoruz ardından her tarafında un serpiyoruz. Kekin daha iyi kabarması için önce ocağın
altını açıyoruz. Bu şekilde kek 45 dakika piştikten sonra altını kapatıyoruz ve
15 dakika da üstünü pişiriyoruz. İlk
yirmi dakika fırının kapağını açmıyoruz. Kalıptan güzelce çıkması için yaklaşık
yarım saat bekliyoruz. Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder