30 Kasım 2014 Pazar

ÇİKOLATALI KEK

Malzemeler:    3 adet yumurta
                       1 su bardağı toz şeker
                       1 su bardağı süt
                       1/3 su bardağı sıvıyağ
                       1 paket kakao
                       1 adet kabartma tozu
                       1 adet vanilya
                       Aldığı kadar un
           
Üzeri için:       Yarım paket çikolata sosu
                       1,5 su bardağı süt
                       Hindistan Cevizi


Yapılışı:          Yumurtaları bir kaba kırıyoruz şeker ile birlikte on dakika çırpıyoruz. Ardından sütü, sıvıyağı ve kakaoyu da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Elekten geçirdiğimiz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da hamura ekliyoruz. Bir iki kere daha karıştırıp yağladığımız ve unladığımız kalıba döküyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişmeye bırakıyoruz.

Püf noktalar:  Keki yapmadan önce tüm malzemeleri oda sıcaklığında bekletiyoruz. Yumurta ile şekeri çok çırpıyoruz. Unu mutlaka elekten geçiriyoruz, unu kattıktan sonra hamuru iki kereden faza karıştırmıyoruz. Fırını mutlaka önceden ısıtıyoruz. Kek kalıbını önce margarin ile yağlıyoruz ardından her tarafında un serpiyoruz. Kekin daha iyi kabarması için önce ocağın altını açıyoruz. Bu şekilde kek 45 dakika piştikten sonra altını kapatıyoruz ve 15 dakika da üstünü pişiriyoruz. İlk yirmi dakika fırının kapağını açmıyoruz. Kalıptan güzelce çıkması için yaklaşık yarım saat bekliyoruz. Afiyet Olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder