1 Kasım 2014 Cumartesi

AŞURE

Malzemeler:     2 su bardağı aşurelik buğday     
                       1 su bardağı kuru fasülye
                       1 su bardağı nohut
                       1 su bardağı kuru üzüm
                       1 su bardağı doğranmış kuru kayısı
                       1 su bardağı doğranmış kuru incir
                       3,5 su bardağı toz şeker
                       1 çay kaşığı tuz
                       ½ çay kaşığı karabiber
                       1 çay kaşığı tarçın
                       300 gram ceviz içi
                       2 adet orta boy nar
                       15 su bardağı su


Yapılışı:          Aşurelik buğdaya bir miktar su koyup kaynatıyoruz. Buğdaydan çıkan koyu suyu süzüyoruz ve bir miktar kaynamış su ekleyerek tekrar kaynatıyoruz. Aynı süzme işlemini tekrarlıyoruz. Süzdüğümüz buğdayı geniş bir tencereye alıyoruz üzerine kaynamış 15 su bardağı suyu ilave ediyoruz ve pişirmeye başlıyoruz. Aşurenin kıvamı katılaşınca önceden haşladığımız kuru fasülye ile nohutu buğdayın üzerine ekliyoruz ve tekrar kaynatmaya devam ediyoruz. Yaklaşık 15 dakika sonra kuru üzüm ve kuru kayısıyı da ekliyoruz bir iki dakika kaynatıp şekeri, tuzu  ilave ediyoruz. On dakika daha kaynattıktan sonra kuru inciri, tarçını ve karabiberi aşuremize ekliyoruz. 5 dakika kaynattıktan sonra sıcakken kaselere boşaltıyoruz. Üzerini nar, ceviz içi ve tarçın ile süslüyoruz. İsteğe göre aşurenin içine fıstık ve fındık da koyabilirsiniz. Afiyet Olsun…







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder