Malzemeler: Kara lahana/Laz lahanası
Barbunya
Yarma/Öğütülmüş mısır
Soğan
Salça
Tereyağı
Pul biber
Yapılışı: Lahanaları doğruyoruz sapları iyice
ezilene kadar haşlıyoruz. Barbunyayı da ayrı bir tencerede haşlıyoruz. Göz
kararı istenilen ölçüde kullanılabilir. Bolca doğradığımız soğanları tereyağında salçayla kavuruyoruz. Soğanların üzerine haşladığımız lahanaların yarısını koyuyoruz lahanaların üstüne de barbunya ve öğütülmüş mısır yarmasından koyuyoruz. En üste tekrar geri
kalan lahanaları koyuyoruz. Tencereye lahanaların üstüne geçmeyecek şekilde aynı hizada
su koyuyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Afiyet Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder